Mattor

Att hålla sina mattor rena och fina gör mycket för ett rums känsla och stil. Vänd dig till oss på Tvättexperten!

Mattor kan ha både ett högt sentimentalt värde och en hög prislapp. De gör mycket för ens personliga stil och rummet de befinner sig i. Det är något vi förstår och respekterar. Därför finns vi alltid här för dig när du behöver hjälp med tvättning av dina mattor! Med rätt typ av tvätt och medel ser vi till att din matta är som ny när du hämtar den hos oss.

Det finns många olika typer av mattor som därmed har olika typer av behov. Om du aldrig har tvättat din matta förr eller kanske har haft en dålig upplevelse av en tvätt, är det bara att du hör av dig till oss. Vi guidar dig igenom vad som är bäst för just din matta. Det finns även många delar av en matta som kan behöva lagning eller hjälp på annat sätt. Det kan du läsa mer om!

Kontakta Tvättexperten AB

Varmt välkommen till Tvättexperten! Kontakta oss om du behöver hjälp med tjänster inom kemtvätt, skrädderi och skoservice.

Om du har någon typ av matta som kräver att vi kommer till dig, till exempel en heltäckningsmatta , är det inga problem!

Att ta väl hand om sina mattor är alltid viktigt. Men om det rör sig om en större matta som till exempel en heltäckningsmatta är det extra viktigt. Det är mycket smuts och damm som kan gömma sig i den, det är många som rör sig över den och rummets utseende påverkas mycket om den inte är tipp-topp. Därför kommer vi såklart ut till dig och tvättar de mattor som du inte med enkelhet kan frakta till oss. Vi använder oss av verktyg, maskiner och medel som passar optimalt till just den matta du har.

Rör det sig om någon annan typ av matta som du är osäker på om du bör frakta till oss eller om vi ska komma till dig? Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Det första som slits ut på en matta är oftast fransarna. Genom att göra nya fransar till din matta får den helt nytt liv!

Mattans fransar är en stor del av dess utseende. När fransarna börjar bli slitna ser också hela mattan genast sliten ut. Vänd dig till oss för att byta ut dessa och återställa din matta till dess forna glans. Vi jobbar alltid med hög noggrannhet och kunskap som gör att resultatet blir det optimala för just dig. Det är viktigt med kommunikation när man jobbar med människors kära ägodelar, vilket vi alltid prioriterar. Du ska känna dig trygg med att lämna din matta till oss. Har du några frågor? Hör gärna av dig till oss!

Om du har en väldigt exlusiv eller unik matta rekommenderar vi dig att ha den på ett ställe där du inte ofta går på den eller dammsuger över den. Mattan förlorar nämligen både värde och estetik om dens fransar slits och behöver bytas.

Langettering, eller kantning som det ibland kallas, är något du syr längs utsidan av en matta.

Det vanligaste typerna av mattorna som langetteras är heltäckningsmattor och mattor på metervara. Genom langettering får du en mer stabil kant samtidigt som du höjer estetiken på mattan. Mattan blir inte större av det här, eftersom kantningen är så pass tunn. Du själv väljer vilken färg du vill ha på langetteringen, vissa vill ha så lika färg som möjligt gentemot mattan och vissa vill ha en annan. Vad som än passar dig bäst löser vi! Om du är i behov av vår tjänst är det bara att du hör av dig till oss så fixar vi en tid då du kan komma in med din matta och få hjälp. Det går även bra att komma förbi oss direkt, men vi kan inte lova på förhand att vi alltid har tid just då.

De flesta mattor går att langettera, men de mattor som gynnas främst av det är heltäckningsmattor och gångmattor som är metervara.